Водичка тура до манастира у Левчу

Градска туристичка организација Крагујевац, кроз програм „Крагујевац кроз улице и музеје“ организује и верске водичке туре.

Посета манастирима Ралетинац, Денковац и Саринац заказана је за 27. јул.

Полазна тачка је на тргу код Крста у 11 часова. Карте се могу преузети у Туристичком информативном центру.

Крагујевчани су од пролећа до јесени у могућности да преко Градске туристичке организације, посете цркве и манастире у Шумадији кроз програм верских водичких тура.

За суботу 27. јул заказан је обилазак три манастира у Левчу.

Према народном предању у Левач су се после Косовске битке преселиле три девојке из властелинске породице Рала, Дена и Сара, и ту су подигле три манастира Ралетинац, Саринац и Денковац.

Полазак је заказан за 11 сати од Крста, а сви заинтересовани се могу пријавити и купити аутобуску карту у Туристичком информативном центру.

На јесен се обележава 800 година од аутокефалности Српске православне цркве.

Градска туристичка организација свој допринос важном јубилеју даје кроз организовање посета и предавање о Старој и Новој цркви у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *