Време највише утичe на кардио-васкуларне пацијенте

Због лоших временских прилика у крагујевачком Дому здравља кажу да је повећан број пацијената који се жале на кардио-васкуларне проблеме.

Лекарима се углавном јављају особе са хроничним болестима и због проблема са крвним притиском и главобољом.

Иако је уобичајено да се током кишовитог времена у овом делу године лекарима јављају особе због респираторних проблема, овог пута то није случај.

Минулих дана повећан је број пацијената са кардио-васкуларним проблемима, а било је и доста случајева изненадне смрти старијих људи. Посебно су угрожене особе са високим крвним притиском и хроничним болестима.

Временске прилике, доста блаже, утичу и на особе са нижим и нормалним притиском код којих је јавља поспаност током дана.
Оно што забрињава је да се на здравствене тегобе све више жале радно способне особе, старије од 45 година, које до сада нису често посећивале лекаре.

Због променљивих временских прилика, код појединих суграђана јављају се повишена темпрература, болови у грлу и кашаљ односно симптоми назеба који се могу лечити и у кућним условима.

У Дому здравља поручују да ове особе треба да се јаве екару само уколико потрају ови симптоми.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *