Вучић: Показали смо како се бори за Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас на седници Генeралне скупштине УН у Њујорку, иако је усвојена резолуција о Сребреници, показано како се бори за Србију, јер земље са више од две трећине становништва у свету нису гласале за резолуцију.

Захвалио је свима који су учествовали у тој одбрани Србије.

„Хвала им на огромној борби. Као што видите, ово је пре свега велико изненађење, готово запрепашћење за многе у сали у УН. Видели сте на почетку колико ће то подела да изазове“, рекао је Вучић у изјави новинарима у Њујорку након гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Нагласио је да је поносан на Србију.

Вучић је захвалио и Кини, Русији, као и Уједињеним Арапским Емиратима који су били оптуживани да ће свакако бити за.

„До земље се клањам, пријатељу Србије шеику Мухамеду Бин Заједу Ал Нахјану. И то Србија никада неће заборавити. И огромно хвала нашој мађарској браћи, који су у нашем окружењу били једини који су били против. Али хвала и Словацима, Грцима, Кипранима, који су се усудили да буду уздржани и показали пријатељство према Србима“, рекао је Вучић.

Захвалио је бројним азијским и афричким земљама који су разумели о чему је овде реч.

Вучић је рекао да су појединим земљама плаћали да буду против нас и да су поједине биле коспонзори.

Председник Вучић је захвалио вечерас народу и истакао да тако уједињени можемо чуда да направимо.
Он је додао да су наши људи били посебни.

„Посебан поздрав нашим људима на КиМ, у Републици Српској, Црној Гори“, рекао је он и поновио да је резолуција донета мањим бројем гласова.

„Чак 107 земаља није желело да се сагласи са њиховом предлогом, а да не кажем како су дошли до ових 84 гласова – притисцима и претњама“, рекао је Вучић и додао да су они што су иницирали резолуцију о Сребреници то погрешно предузели.

Вучић је рекао и да је много више муслиманских земаља било уздржано него што је гласало за резолуцију о Сребреници, а да су спонзори резолуције о Сребреници очекивали да ће добити више од 100 гласова приликом гласања у Генералној скупштини УН.

„Њихове су процене биле да ће ићи преко 100 до 110. Да ће само изаћи из сале, а да ће укупно бити уздржаних и они који су против 40, 45, а нас било 107, а 87 оних који су били у сали“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је ће многима рећи хвала, али да су му неки отворили очи својим манипулацијама.

„Све те игре, ти ударци испод појаса, где би да преваре људе око индивидуалне кривичне одговорности и свега другог. Ми смо људи данас, 15 минута пре почетка седнице, морали људима да објашњавамо да то нису наши амандмани и да не треба због тога да гласају“, рекао је председник.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *