Вучић: Србија у сред геополитичког вртлога, притиснута снажније него икад

Председник Александар Вучић поручио је данас на свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене Кобре, у касарни „Васа Чарапић“, да се наша земља налази у сред геополитичког вртлога, ни крива ни дужна, а притиснута снажније него икада од многих који би да јој комадају територију, до оних који би да за све своје грешке кривца пронађу у Србији и тако се пред неким другим оправдају.

Вучић је рекао да му је велика част што је председничком одлуком могао да додели Кобрама војну заставу.

„Војну заставу коју сте заслужили својом професионалношћу, дисциплином, марљивошћу, посвећеношћу, али пре свега, љубављу према отаџбини. Заставу коју сте добили, рекао сам пуковнику Ђошићу само једну реченицу – она никада не сме да падне у руке непријатељу, баш као ни падање наше земље Србије. Најбољи и највећи гарант да се то неће догодити, јесте ваша и друге јединице Војске Србије“, рекао је Вучић.

Истакао је да данас није лако бити припадник војске нити припадник Кобри.

„Оних који су нечујни, а убојити, оних који мало говоре, а много раде.

Није лако, зато што се наша земља налази у сред геополитичког вртлога, ни крива ни дужна, а притиснута снажније него икада од многих који би да јој комадају територију, до оних који би да за све своје грешке, кривца пронађу у Србији и тако се пред неким другим оправдају.

И неће бити лакше, зато нам је потребно да снажимо своју војску, да улажемо и преко мере у заштиту свог суверенитета, јер само тако можемо да одвратимо све оне који желе уништење Србије“, истакао је Вучић.

Председник Александар Вучић рекао је данас да ће се у наредним данима и недељама борити свим политичким средствима да се сачува образ и углед Србије, да се одбране интереси Србије и да се као мала земља супротставимо најмоћнијима у свету.

„Греше сви из света који мисле да је некога могуће дуго прогонити, а да он после избегавања, склањања од сопствених проблема у једном тренутку не размисли и не каже себи време је да се суочимо са свима вама и да кажемо да даље немамо где, јер нас буквално доводите у ситуацију да будемо у углу и да једино што можемо јесте да чувамо отаџбину Србију“, рекао је Вучић на свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене Кобре, у касарни „Васа Чарапић“.

Према његовим речима, неусловне зграде за „Кобре“ ће ускоро бити замењене новим домом за војнике које су војници тражили и које ће после 46 година, после 1978. године добити.

„Плате војника у нашој земљи биће само веће. Моћи ћете да издржавате своје породице, моћи ћете да им гарантујете сигурност, али оно што се од вас тражи је више од свега у односу и од свакога у сваком другом позиву“, рекао је он.

Додао је да то значи да на сваки позив отаџбине одговоре са „да“ и да нема „тешко“, јер ту реч, како је рекао, неће да чује.

„Баш како је то изговарао велики војвода Живојин Мишић. И хоћу да кажем грађанима Србије да је ово јединица, имали смо дивних јединица са одзивом 96 98, 99 одсто али да смо у децембру 2022. године када смо очекивали напад на наш народ, на Косову и Метохију, једина јединица која се 100 одсто одазвала јесу ‘Кобре“. И где су и они момци који мене обезбеђују на дневном нивоу из цивилних одела, из свакодневних војних униформи и из тога секунда обукли сви ратне војне униформе“, рекао је он.

Он је им је захвалио на томе што им никада није било тешко, да први у реду буду у одбрани отаџбине и да своје животе ставе на располагање отаџбине.

„Даћемо све од себе, да то не морате да чините у будућности. Али ви добро знате какав вам је позив и знате шта вам је чинити уколико вас отаџбина позове“, рекао је Вучић.

Вучић је захвалио Кобрама на томе што са великом одговорношћу и озбиљношћу раде свој посао.
„Хоћу да вас замолим да увек будете на располагању својој Србији, вашој јединој отаџбини. Честитам вам војну заставу, са поносом је носите и никад је никоме у руке не предајте“, рекао је Вучић.

Навео је да ће шал, односно малу заставу, а на којој пише одред војне полиције Кобре, носити са поносом на сваком месту од Стразбура, Брисела, поносећи се најлепшом црвено-плаво-белом тробојком, коју, како је рекао, нико никада неће моћи да одузме Србији и коју никоме неће дати.

„Као што им нећемо дати, да српски народ окарактеришу као најгори народ на свету, правећи се при том да то није истина и како нам у ствари желе добро и како чезну, да се ми припојимо модерном свету, али ипак имамо најтежу моралну, политичку и правну квалификацију иза себе“, навео је Вучић.

Додао је да ће дати све од себе да се одбране интереси Србије и да се као мала земља супротставимо најмоћнијима у свету.

„Онима који су нам и јуче замерали, зашто то радимо? То радимо зато што образ нема цену, зато што Србија није на продају, зато што отаџбину волимо, више од свега. Зато ћемо се супротставити свима вама, који мислите да имате право да нам отаџбину комадате, који мислите да имате право да мењате историју и који мислите да многострадални српски народ имате право да окарактеришете као геноцидни“, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *