За 57 пројеката у култури град обезбедио 16,5 милиона динара

За финансирање и суфинасирање 57 пројеката, програма и манифестација у култури из овогодишњег градског буџета је издвојено 16,5 милиона динара.

Уговоре са представницима удружења, добитницима средстава, у име локалне самоуправе данас је потписао Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

На Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката, програма и манифестација у области културе средствима буџета града Крагујевца у 2021. години, приспело је 87 предлога.

О квалитету оних који ће бити реализовани уз финансијску подршку локалне самоуправе, сведочи чињеница да је добар део њих подржало и Министарство културе, рекао је овом приликом Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

Град ће финансирати и суфинансирати пројекте у области књижевности, музичке, ликовне, филмске и примењене уметности, научноистраживачке и едукативне активности.

Међу добитницима средстава су Универзитет у Крагујевцу, Филолошко-уметнички факултет, Студентски културни центар, бројна удружења и продукције.

На додељени новчани износ утицао је квалитет поднетих предлога пројеката.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *