Одржан турнир „За безбедан Крагујевац 2021“

Удружење грађана „После кише“ које окупља бивше осуђенике организовало је трећи турнир „За безбедан Крагујевац 2021“.

Циљ ове спортско-едукативне манифестације је јачање међусекторке сарадње различитих владиних и невладиних организација која се баве превенцијом друштвеног неприхватљивог понашања.

Такмичари су се надметали у кошаци и фудбалу, па су се на спортском терену нашли бивши осуђеници, заворенивци и полицајци.

Поред браниоца титуле, Интернационалне полицијске асоцијације и домаћина Удружења грађана „После кише“, на спортским теренима код Соколане такмичиле су се и екипе Правног факултета, Скупштине града Крагујевца, Адвокатске коморе Крагујевац, Универзитетског клиничког центра, Завода за урегентну медицину, Полицијске управе и Саобраћајне полиције у Крагујевцу.

Собзиром на то да је турнир и едукативног карактера, ове године у сарадњи са Заводом за урегентну медицину говорило се о безбедности деце и младих током предстојећег летњег распуста.

Чланови Невладине организације „После кише“ која се између осталог бави ресоцијализацијом бивших затвореника желе овом традиционалном спортско-едукативном манифестацијом да подсете суграђане да и особе које су биле на одслужењу заворске казне могу бити прихваћене у локалној заједници као равноправни чланови.

Манифестација је имала и хуманирани карактер, јер су се током читавог дана прикупљала новчана средства за лечење Крагујевчанина Душана Остојића.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *