За грађане Раче сви административни послови на једном месту

Грађани Раче моћиће убудуће све административне послове да обаве на једном месту, што ће омогућити Јединствено управно место, које је данас отворено.

То ће грађанима омогућити да на једном шалтеру добију све услуге дечје заштите, матичне службе, борачко-инвалидске заштите, да реше питања која се односе на пољопривреду, водопривреду, комунална питања, али и озакоњење објеката.

Свечаном пуштању у рад јединственог управног места у Рачи присуствовала је и министарка државне управе и локалне самоуправе, Марија Обрадовић.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, која је са руководством општине отворила Јединствено управно место је поручила да је општина Рача имала храбрости и капацитета да буде једна од 11 градова и општина у Србији које ће се упустити у захтеван и одговоран пројекат.

Отварање Јединственог управног места захтева другачију организацију посла и од сада ће запослени у општини Рача за потребе грађана прибављати сву неопходну документацију, наглашава Обрадовић.

Председник општине Рача Ненад Савковић навео је да је вредност пројекта шест милиона динара које је обезбедило ресорно министарство.

До сада је отворено 10 јединствених управних места у Србији, а министарка је најавила да ће до краја године јединствено управно место добити и Пирот, Куршумлија и Стара Пазова.

Недавно су потписани уговори са још три општине о успостављању тих шалтера – Параћин, Топола и Косјерић у вредности од 20 милиона динара и њихово отварање се очекује у наредној години.

Пројекат отварања јединствених управних места спроводи се од 2018. године, а циљ је да га добију све јединице локалне самоуправе у Србији.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *