За одмор у Србији ваучери од 15.000 динара

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас нову подршку за око 200.000 грађани, који буду испунили услове, у виду ваучера у вредности од 15.000 динара да проведу одмор у Србији.

То је ексклузивна вест на којој смо радили дуго и много ћемо новца у то уложити, рекао је Вучић у обраћању јавности у Председништву Србије.

Вачере ће моћи да добију пензионери – сви који су остварили право на пензију у Србији и иностранству, незапослени, ђаци, студенти, незапослени пријављени на биро Националне службе за запошљавање, корисници посебне новчане накнаде и привремене накнаде, права на додатак за помоћ и негу другом лицу, који то остварују по закону о социјалној заштити и законом о ПИО и сви радници чија плата не прелази 70.000 динара.

„Дакле, ово је мера за велики број људи, дакле само за богате и релативно богате ову меру нисмо одобрили“, нагласио је Вучић.

Каже да ће ваучере моћи да добију и ратни и цивилни војни инвалиди рата са примањима која не прелазе износ од 60.000 динара месечно.

Затим они који имају право на наканаду за породичну инвалиднину по палом борцу, као и носиоци пољопривредног газдинства које је уписано у регистар газдинстава.

„Нудимо грађанима да узму ваучер не као пре у висини од 5.000 динара, већ 15.000 динара. Имали смо ове године 100.000 лица која су добила 5.000 динара, то је било 500 милина динара, за сада дајемо три милиајарде динара за 200.000 људи по 15.000 динара, само да проведу део годишњег одмора у Србији“, рекао је Вучић.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.