За програме подршке ММСП опредељено 450 милиона динара

Министарство привреде је објавило јавне позиве за програме подршке микро, малим и средњим предузећима и предузетништву.

Из републичког буџета је за те намене опредељено 450 милиона динара, а с обзиром на то да ови програми представљају комбинацију бесповратних средстава и повољних кредита Фонда за развој, у Министарству привреде процењују да ће укупан износ финансијске подршке бити три пута већи.

Позиви су отворени до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 31. децембра ове године.

Програм подршке почетницима у бизнису реализује се од 2016. године и намењен је онима који започињу сопствени бизнис или су већ покушали да реализују неки пословни подухват, али у томе нису успели.

На финансијску подршку државе могу да рачунају и жене предузетнице, као и зрела предузећа која се баве производном делатношћу.

У Министарстви привреде кажу да је интересовање за учешће у програмима подршке током претходних година било велико и да је управо то разлог понављања појединих програма.

Позиви су отворени до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 31. децембра ове године.

Микро, мала и средња предузећа и предузетници са територије Шумадије и Поморавља за детаљне информације о овим програмима и условима аплицирања, могу да се обрате Регионалној агенцији за економски развој у Крагујевцу.

Извештава нoвинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *