Значајне инвестиције у Лапову

Општина Лапово започела је пројекат опремања комплетне канализационе мреже и изградње фабрике за пречишћавање отпадних вода.

Уређује се и простор за паркинг теретних возила односно царински терминал, а у току је изградња великог логистичког центра познатог трговинског ланца.

Индустрија је најзначајнија грана привреде Лапова, а главни задатак је уређење земљишта како би страни инвеститори могли да улажу у ову општину.

Крупну инфраструктуру чине важнији саобраћајни коридори и објекти, надземни електроенергетски коридори и остали значајни објекти.

Дуж ауто пута код Лапова формиране су четири индустријске зоне.

Зато се у овој општини кренуло са градњом дистрибутивног центра компаније Лидл од 60.000 квадрата, на земљишту површине 40 хектара.

Најбитнији пројекат за ову општину биће фабрика за пречишћавање отпадних вода, а у плану је и да се ради на побољшању квалитета ваздуха.

Изградња школско-спортске хале у Лапову, која је започета 2008. године, коначно је завршена овог месеца.

Реализацију инвестиције вредне 100 милиона динара финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Захваљујући овом објекту, створени су услови за формирање нових спортских удружења и оснивање спортских секција у оквиру основне школе.

У току су и радови на детаљној реконструкцији школе „Светозар Марковић“, које са 160 милиона динара финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Извештава нoвинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.