Забрањене екскурзије у иностранство

Средњошколци не иду на путовања док не буде у потпуности искључена опасност од заразе, а препорука школама је да обуставе екскурзије у иностранство је обавезујућа због ширења корона вируса, рекао је данас министар просвете Младен Шарчевић.

Пре нешто више од недељу дана ово министарство је препоручило да се обуставе екскурзије у Италију, а сада се забрана односи на све земље.

Реаговало се по препоруци Министарства здравља, а све земље подлежу овој препоруци.

Све су средње школе, планом рада, имале обавезу да планирају студијска путовања и екскурзије у иностранству, али се сада, према речима Горана Јоксимовића, руководиоца Школске управе Крагујевац, екскурзије забрањују до даљњег и не зна се када ће ова забрана престати.

Забрана важи и за све крагујевачке школе.

Препорука Министарства је обавезујућа за све школе, а забрана је уведена на сва студијска путовања и екскурзије.

Забрани подлежу и размене студената. Министарство просвете, заједно са Министарством здравља прати комплетну епидемиолошку ситуацију и до сада није било потребе да се укидају путовања и излети у Србији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *