Заједница извиђачких одреда организује показну вежбу

Заједница извиђачких одреда Србије први пут организује показну вежбу израде прихватног кампа за случај ванредних ситуација у сарадњи са Српско руским хуманитарним центром из Ниша.

Домаћини шестодневне манифестације која ће бити одржана од 31. марта до 6. априла су извиђачки одреди „Артем“ и „Боба Поповић“.

Циљ акције је јачање капацитета за спровођење извиђачких активности у ванредним ситуацијама.

Идеја да се провере техничке и кадровске могућности партнера у формирању кампа за случај ванредних ситуација проузрокованих неком елементарном катастрофом окупила је извиђаче којима ће у значајној мери помоћи Српско руски хуманитарни центар из Ниша искуством али и опремом.

Старији извиђачи и млађи показаће спретност у несвакидашњим околностима. Вежба је намењена активистима од 11 година са освојеном најмање једном извиђачком звездом, једном годином искуства и једним освојеним извиђачким биком.

За смештај учесника обезбеђени су зимски шатори руског хумнанитарног центра из Ниша који су отпорни и намењени и за температуре од минус 40 степени.

Право учешћа имају млађи и старији извиђачи који ће проћи стазом изазова, противпожарне активности, организовати обуку у вожњи ролера, потрагу за благом.

Још једна у низу активности која ће бити у наредном периоду развијати је и стреличарство. Активности су такмичарског карактера и вршиће се бодовање сваке екипе. Она са највећим бројем укупних бодова биће адекватно награђена. Пријаве организатору шаљу се најкасније до 26. марта на маил адресу zios@gmail.com

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *