Завод за хитну медицинску помоћ – 35 година рада

Завод за хитну медицинску помоћ обележио је 35 година постојања и рада. Свечана академија поводом јубилеја била је прилика да се изрази захвалност појединцима и организацијама за допринос у раду и развоју Завода за хитну медицинску помоћ у Крагујевцу.

Сада већ давне, 1983. године прве просторије службе Хитне помоћи у Крагујевцу биле су у подруму Института за јавно здравље.

Служба је почела да ради са 20-ак здравствених радника. Прво возило којим се стизало на терен била је Лада, а особље је носило минијатурне докторске торбе.

Пуни ентузијазма и воље обављали су задатке широм града по позиву крагујевчана. Тридесет пет година касније, много тога се променило.

Хитна је добила су своју зграду, из службе су прерасли у завод који сада броји близу 200 медицинских радника. Тридесет пет година постојања, обележено је свечаном академијом уз многобројне госте.

Завод за Хитну медицинску помоћ у Крагујевцу је специјализована установа за пружање прехоспиталне ургентне и неодложне здравствене заштите према савременим принципима и протоколима како на подручју нашег града тако и по потреби Шумадијског округа.

Применом сопственог капацитета и ресурса, Завод у наредном периоду планира да достигне лидерску позицију у региону.

То је зацртано кроз увођење савремених технолошких достигнућа и нових процедура које ће унапредити квалитет услуга и здравље популације.

Један од циљева који ће се у наредном периоду реализовати у Заводу за хитну медицинску помоћ,  је обука здравствених професионалаца из области ургентне медицине са циљем адекватног збрињавања и преживљавања животно угрожених пацијената.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *