Завршена обука у оквиру програма Swiss PRO

У оквиру програма Свис ПРО (Swiss PRO) “Подршка Владе Швајцарске за унапређење доброг управљања и социјалне укључености на локалном нивоу”, обучено је 18 особа, 8 младих и 11 жена без квалификација, који су прошли обуке за монтера суве градње и помоћног пекара.

Захваљујући томе, седморо незапослених је нашло посао у компанијама где су били на обуци.

У организацији Развојног бизнис центра Крагујевац и града, одржана је конференција Локална партнерства за запошљавање рањивих група, која је део истоименог пројекта. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина.

Конференција је одржана са циљем да подстакне размену искустава и примера добре праксе сарадње цивилног, јавног и приватног сектора на унапређењу социјалне укључености и интеграције раљивих група на тржиште рада.

Скуп је окупио представнике релевантних организација и институција на националном и локалном нивоу, који су говорили о својим искуствима на пољу унапређења прилика за запошљавање рањивих друштвених група.

Говорило се и о националним политикама, програмима и правцима деловања на пољу унапређења социјалне укључености рањивих друштвених група, а у контексту Европске уније и интеграција Републике Србије.

У оквиру пројекта обучено је 18 особа, 8 младих и 11 жена без квалификација, који су прошли обуке за монтера суве градње и помоћног пекара.

Захваљујући томе седморо незапослених је нашло запослење у компанијама где су били на обуци.

Кроз размену искустава, добрих пракси, научених лекција и изазова, организаторима се, кажу, пружила могућност да сагледају начине за унапређење постојећих и развој нових модела сарадње, на локалном и националном нивоу, који на одржив начин доприносе укључивању рањивих група на тржиште рада.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *