Због епидемије опала продаја цвећа

Због пандемије коронавируса и цвећаре бележе енормно мање приходе. Нема организованих славља и прослава, па се расади, а посебно резано цвеће, не продају као претходних година.

Потражња за резаним цвећем као и саксијским нагло је опала након што су цвећаре широм света па и код нас одређени временски период биле затворене, прославе отказане, а потрошачи изоловани због пандемије коронавируса.

Иако сада цвећаре могу да буду отворене све док купци и запослени држе прописану дистанцу, букет цвећа или само један цвет у нечијој руци није слика која се често виђа у граду, као некада.

Иако се превентивне мере приликом уласка у цвећару поштују, продаја је знатно опала.

Многе цвећаре прешле су на онлајн продају, па тако у току епидемије коронавируса, љубитељи цвећа могу у сваком тренутку наручити лепо аранжиране букете који стижу на кућну адресу.

Велика понуда, а мала потражња постала је свакодневница за све крагујевачке цвећаре, које без обзира на околности, ипак не одустају од прелепих аранжмана и разноликости украсних биљака приликом набавке.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *