Због нереда на протесту, у крагујевачком Вишем суду на саслушању 14 особа

Део демонстраната који су током протеста 8. јула, у Крагујевцу изазвали нереде и каменицама гађали Полицијску управу и Скупштину града, приведени су и саслушани у крагујевачком Вишем суду.

Приведено је 11 пунолетних особа и три малолетника који су учествовали у демонстрацијама.

Судија за малолетнике Вишег суда у Крагујевцу одредио је притвор од месец дана за тројицу малолетника који су признали извршење кривичног дела.

Раније је Виши суд у Крагујевцу, одредио притвор до 30 дана за седморицу од 11 саслушаних пунолтених особа, који су привердени током протеста.

Миран протест који је 8. јула организован у Крагујевцу ескалирао је и претворио се у инциденту коме су разбијени прозори на Полицијској управи и градској Скупштини.

Том приликом, уништена је једна просторија са опремом, оштећена су службена и цивилна возила и демолирана пријемна кућица испред Полицијске управе.

Претходних дана Вишем суду у Краујевцу на саслушање је приведено 14 особа које су учествовале у нередима од којих су три особе малолетне.

Пунолетне особе и малолетници који су учествовали у нередима приведени су за исто кривично дело прописано Законом о кривичном поступку, а то је насилничко понашање на спортским приредбама или јавним скуповима.

За ова кривична дела законом је прописана казна затвора од једне до пет година.

Сви приведени малолетници су из Крагујевца, док је међу приведеним пунолетним лицима било и особа из других градова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *