Златни индекси деветој генерацији ФИН-а

Припадници генерације дипломаца Факултета инжењерских наука, који су студије уписали 1968. године, обележавају пола века од почетка студија.

Поводом њиховог јубилеја, данас је на факултету организована свечаност на којој су им уручени златни индекси и Споменица генерације 1968-69.

Припадници девете генерације дипломаца Факултета инжењерских наука, који су студије уписали 1968. године, обележили су јубилеј – пола века од уписа на овај факултет.

На некадашњем Машинском факултету у Крагујевцу из ове генерације њих 73-оје је дипломирало.

Крагујевачки инжењери, који су се школовали 60-их година, одиграли су веома важну улогу у привредном, политичком и друштвеном животу Крагујевца и Србије.

Meђу припадницима овогодишње „златне генерације“ су некадашњи успешни спортисти – учесници Олимпијских игара, професори универзитета, високих и средњих школа, руководиоци у привредним организацијама, друштвени радници, функционери, инжењери на најразличитијим позицијама и радним местима, али и новинари и предузетници.

Припадници генерације 1968/69. су само део од 6.500 инжењера, који су се на овом факултету школовали на различитим нивоима студија током протеклих 58 година.

Факултет инжењерских наука у жељи да обнови контакте са својим дипломцима како би и даље учествовали у развоју ове установе, 2010. године основали су Алумни клуб.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *