ЗЗШ: Буџет за 2018. није развојни

Одборничка група Заједно за Шумадију није подржала предлог буџета за 2018 годину и сугерисала је осталим колегама да учине исто.

Највеће критике усмерене су на недостатак циљева и то што представници власти предлог буџета карактеришу развојним.

Према мишљењу одборника Заједно за Шумадију, предложени буџет за 2018. ту годину нема обележја развојног.   У поређењу са буџетом из ове године, планирани за 2018. годину доноси закључак да градска власт планира смањење прихода од милијарду и 100 милиона динара, речено је на конференцији Одборничке групе Заједно за Шумадију.

Главна ставка за реализацију буџета, негде око 37 одсто пристиже од пореза на зараде, које су у односу на претходну годину мање за 477 милиона динара.

Према речима опозиције из тога може да се види да ће мање људи бити запослено у граду.

Усвајање предложеног буџета за 2018 годину сматрају у ЗЗШ, угрозиће функционисање града.

Политика градске власти и даље се одвија уз субвенционисање јавних предузећа. На основу предложеног буџета за наредну годину може да се види да нема подстицајних мера за запошљавање, нових инвестиција, па је зато Одборничка група Заједно за Шумадију одбила да подржи овај предлог.

Градска опозиција тврди да су се стекли услови за расписивање ванредних локалних избора, као би Крагујевац добио власт какву заслужује, истичу одборници Заједно за Шумадију.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *