Млади инжењери ФИН-а представили формулу “Застава 18”

На Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, одржана је свечана конференција на којој је представљена  студентска формула под називом “Застава 18”.

У организацији групе младих инжењера представљен је пројекат на коме су студенти, у сарадњи са колегама са других факултета Универзитета у Крагујевцу, радили последњих година.

Идеја за оснивањем тима на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу који би радио на изради возила родила се још 2013. године.

Успешном сарадњом са привредницима из Крагујевца и региона који су препознали значај идеје за град и подршком ресорног министарства, као и локалне самоуправе, почело се са реализацијом пројекта.

Израда возила “Застава 18” на којој су радили студенти крагујевачких факултета трајала је 18 месеци.

Тим Студентске формуле “Застава 18” једини је представљао Србију на такмичењу у Мађарској које се већ 30 година одржава у организацији Међународног друштва инжењера машинства.

На такмичењу под називом “Формула студент” у тиму је било двадесет троје студената са неколико факултета Универзитета у Крагујевцу.

Циљ пројекта је обнављање историјског симбола аутомобилске индустрије “Заставе” као и лично усавршавање студената кроз тимски рад и стручну праксу.

Свечаној конференцији присуствовали су бивши студенти, сарадници на изради болида, али и професори факултета који су својим саветима и искуством подржали ову идеју.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *