Отаџбина захвална младим војницима

Војним обвезницима који су завршили добровољно служење рока у периоду од 1. септембра прошле, до 28. фебруара ове године додељене су значке и захвалнице отаџбине.

Признања су уручили представници Министарства одбране, града Крагујевца и општине Топола.

На свечаној церемонији је оцењено да је у српском народу војска одувек била вољена, а грађани остали првржени младом војнику.

Церемонија доделе значки и захвалница отаџбине долази после шестомесечне добровољне обуке која је одржана у Сомбору, Крушевцу, Београду.

Млади војници прошли су за то време основе пешадијске обуке, учили о понашању у борбеним дејствима, видели шта значи бити везиста, гардиста, хидро-техничар.

Већина добровољно пријављених војних обвезника на обуку је стигла вођена, како кажу, љубављу према војсци још од игара у детињству.

Породична традиција такође је један од водећих мотива зашто се млади одлучују за војну униформу. Сада, потпуно оспобљени за послове у војсци, већина њих види перспективу и животни позив у армији. Жена је све више у обукама за оружане редове.

Град и отаџбина,симболичним признањем, одужују се младим добровољцима.

Млади војни обвезници кажу да би свима препоручили обуку, која их је оспособила не само за рад при Министарству одбране, већ и за живот.

Као и свака, и српска војска је прошла славне, али и дане када се борила за свакодневни опстанак, без новца, опреме и оружја. Нови нараштаји не очекују ратни распоред, али су у војној индустрији видели своје место под сунцем.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *