ПМФ отворио врата будућим бруцошима

На Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу организован је Дан отворених врата.

Будући студенти могли су да се информишу о студијским програмима овог факултета и упознају се са пословима којима се могу бавити након стицања дипломе.

Једна од најважнијих одлука у животу је избор занимања. Због тога, пре наставка школовања треба расмислити о приоритетима, интересовањима и фалутету који пружа највише могућности за запошљавање.

Као организациона јединица Природно математичког факултета, Институт за биологију школује стручњаке из области биологије и екологије који своја знања могу примењивати у педагошкој, научној и привредној делатности.

На институту за физику након 4 године академских студија добија се стручни назив дипломирани физичар и са овом дипломом студенти могу радити као наставници физике и информатике.

За студенте физике опремљене су лабораторије за експерименталне вежбе а на крову института изграђена је и Астрономска опсерваторија.

Институт за хемију организује основне, мастер И докторске академске студије хемије а може се похвалити добро опремљеним научно-истраживачким лабораторијама као и савременим учионицама.

Математика и информатика су свакако нешто што последњих година привлачи младе људе, а на овом студијском програму будући студенти имају прилике да стекну знања која потражују највеће домаће али и светске компаније.

Институт има богату међународну сарадњу па тако чланови овог института често бораве на универзитетима широм света.

Природно математички факултет организује бесплатне припреме пријемних испита за све студијске програме а детаљне информације о терминима могу се наћи на сајту факултета.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *