Пријем за пијанисту светског реномеа

У Градској управи, организован је пријем за пијанисту светског реномеа, Еугена Инђића.

Овај светски уметник, одржао је концерт у Првој крагујевачкој гимназији, у организацији Удружења грађана Convivium Musicum.

Концерт је реализован уз помоћ Министарства културе и информисања, града Крагујевца и уз подршку Филолошко-уметничког факултета, Музичке школе „др Милоје Милојевић“ и Музичког центра Крагујевац.

Пијаниста Еуген Инђић, на концерту у Првој крагујевачкој гимназији, изводио је композиције Фредерика Шопена и Роберта Шумана.

Чаробњак на клавиру, крагујевачку публику није оставио равнодушном. Са великим интересовањем, пратили су сваки његов покрет и уживали у сваком тону. Концерт је трајао два сата, а овај уметник светског реномеа износи своје импресије.

Представници града организовали су пријем за пијанисту Еугена Инђића, који је, кажу, обогатио културну понуду Крагујевца.

Еуген Инђић, добитник је награда на три интернационална такмичења: Шопеновом интернационалном такмичењу пијаниста у Варшави, Лидсу и интернационалном мастер такмичењу Артур Рубинштајн, у Тел Авиву.

Инђић је изванредан пијаниста, чија се генијалност не може објаснити већ само слушати, што потврђује и велика посећеност његових концерата.

Извештава новинарка Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *