Свечани пријем за делегације градова побратима

За представнике градова побратима Крагујевца, делегације земаља са којима је град развио успешну сарадњу, дипломатског кора приређен је пријем у Хотелу Шумарице.

Овом приликом истакнуто је да Крагујевац има велики број пријатеља и сарадника широм Европе и света, од којих поједини деценијама уназад подржавају Крагујевац.

Гостима, представнцима градова побратима и бројним делегацијама, представници локалне самоуправе пожелели су добродошлицу и изразили захвалност за дугогодишњу подршку и поверење.

Присуство гостију пристиглих широм света потврђује да је Крагујевац поштован ван локалних граница.

Једно од најдуготрајних побратимства, дуго пет деценија је са француским градом Сиреном.

Упознавање генерација грађана Крагујевца и Сирена одвија се у континуитету кроз размену деце током летњих распуста. Створене су нераскидиве везе два града, два народа.

Побратимство Крагујевца и Караре дуго скоро четри деценије повезује грађане Шумадије и италијанске регије Тоскана, односно округа Маса Карара, наглашавају представници овог града и додају да је сваки долазак у Србију пратила срдачна добродошлица која само указује да ће се сарадња и убудуће наставити.

Побратими Крагујевчани и Мостарци имају заједничке успомене на сусрете који су настављени и после ратних неприлика.

Током скоро пет деценија дружења сарађивало се кроз спорт, културу, привреду, а овог лета очекује се организација концерата, односно у Требињу и Мостару гостоваће овдашњи рок бендови и очекује се узвраћање посете херцеговачких музичара.

На свечаном пријему у Хотелу Шумарице размењени су симболични поклони којима се наговештава и будућа сарадња и пријатељство.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *