10 минута: „Деца у фокусу породице“

Развојно саветовалиште Дома здравља Крагујевац, спроводи пројекат под називом „Деца у фокусу породице“, са циљем да подигне свест о значају ранијих искустава развоја деце и на тај начин помогне родитељима и старатељима да направе изборе који ће довести до најбољег развоја детета.

Овај пројекат, спроводи се у сарадњи са Кабинетом министра без портфеља за демографију и популациону политику и локалном самоуправом.

Циљ пројекта је да подигне свест родитеља и старатеља о значају ранијих искустава развоја деце и помогне им да направе најбоље изборе које ће довести до оптималног развоја, како би свако дете добило шансу за најбољи почетак у животу и добре основе за будућност.

„Деца у фокусу породице“ је јединствен пројекат, у оквиру којег ће током овог и наредног месеца бити организован низ предавања на различите теме.

Тема првог предавања била је „Рани развој – рођени да уче“.

Присуствовале су труднице и родитељи тек рођених беба, док је за оне који нису били у могућности да присуствују, организовано предавање преко апликације Зум.

Предавања за родитеље са децом узраста од рођења до годину дана, одржаваће се 3 пута месечно у августу и септембру и 2 пута месечно у октобру и новембру, на отвореном простору у Ботаничкој башти или у просторијама вртића „Врабац“, у зависности од временских прилика.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.