Акцијом „Читајмо гласно“ обележен Национални дан књиге

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара, у Другој крагујевачкој гимназији организована је акција „Читајмо гласно“.

Акција, која има за циљ да подсети на значај читања, наишла је на добар одзив ученика, због чега се у школској библиотеци данас  тражила књига више.

Петоминутна акција је почела, симболично, у пет до 12, као упозорење да је крајње време да се вратимо књигама и култури.

Ученици Друге крагујевачке гимназије, професори и административни радници, читали су гласно одломке из омиљених књига, у оквиру акције коју је пре седам година покренуло Друштво школских библиотекара Србије.

Холом ове школе орили су се стихови, цитати, делови школских лектира и слободне литературе, а учесници су, на потпуно другачији начин, могли да доживе радост читања.

Читало се и на Брајевом писму, што је још један доказ да љубав према књигама и писаној речи не познаје границе.

Акција „Читајмо гласно“, која је у Другој крагујевачкој гимназији организована први пут, изазвала је велико интересовање ученика, али и професора.

Циљ је подстицање читања и неговање матерњег језика.

Ова акција је, уједно, и прилика за подсећање да су школске  библиотеке корисна и забавна места, где се учи, траже информације, раде домаћи задаци, пишу семинарски и матурски радови и, пре свега, читају књиге.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *