Да се не заборави племенито дело Др Кетрин Макфејл

Књига „Др Кетрин Макфејл и њена болница у Сремској Каменици“, представљена је у просторијама градског одбора Социјалистичке партије Србије.

Промоцију, којој је присуствовала и министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, орагнизовао је Форум жена СПС-а у Крагујевцу.

Шкотска докторка Кетрин Макфејл дошла је у Србију током Првог светског рата како би помагала у лечењу рањеника и оболелих од тифуса.

Пут ју је од Крагујевца водио до Сремске Каменице где је основала дечију болницу.

Да се не би заборавило њено дело брачни пар Вања и Слободан Продић из Новог Сада написао је књигу посвећену овој хуманој жени.

Промоција у просторијама Социјалистичке партије Србије, организована је у оквиру сарадње форума жена СПС-а из Крагујевца и Новог Сада.

Представљању књиге присуствовала је и министарка задужена за демографију и популациону политику, Славица Ђукић Дејановић.

Промоцији књиге, поред чланова СПС-а и форума жена ове партије из Крагујевца и Новог Сада, присуствовала је и новосадска певачка група „Искра“.

Представници форума жена најавили су низ акција у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *