Дечја недеља у дворишту Парохијског дома у Маршићу

Уоквиру Дечије недеље која се ове године обележава под слоганом „Подељена срећа два пута је већа”, у дворишту Парохијског дома у Маршићу пионири фудбалског клуба Раднички 1923 дружили су се и играли кратке утакмице са младима из Удружења за помоћ деци и младима са сметњама у развоју “Свети Василије Велики”.

Млади са посебним потребама и из нормалне популације, и не само млади и деца, могу да се друже и комуницирају а спорт је најбољи начин да се те баријере отклоне, каже Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт који је посетио кориснике Удружења.

Спорт је најбољи начин да млади са сметњама у развоју развију своју вештину и подигну самопоуздање.

У Дневном боравку Парохијског дома у Маршићу недељно борави око 45 корисника Удружења “Свети Василије Велики”.

Са корисницима већ четири године свакодневно раде стручни људи, испуњавају предвиђене планове у циљу њиховог осамостаљивања и учења свакодневних обавеза.

Према речима свештеника Бојана Димитријевића, ово је само једна активност у оквиру Дечије недеље, али се у Парпохијском дому у Маршићу труде да за њихове кориснике сваки дан буде дечији дан.

Од 5. до 11. октобра, колико траје Дечија недеља, поред активности у области спорта, представници локалне самоуправе посетиће основне школе и са ученицима разговарати о заштити животне средине, образовању, инклузији, а биће и изабрани и најбољи радови који су пристигли на конкурс на тему “Зашто волим Србију?”.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *