Додељене Светосавске награде на Универзитету у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу је ове године Светосавску награду за изузетна постигнућа доделио др Владимиру Јуришићу, редовном професору Факултета медицинских наука у Крагујевцу.

Добитник Светосавске награде за животно дело је др Верољуб Дугалић, редовни пофесор Економског факултета у Крагујевцу.

Светосавска академија традиционално је организована у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, али у измењеним околностима.
Била је то прилика за подсећање да је школске 1840/41. године Свети Сава први пут обележен као школска слава у Србији, и то управо на Лицеју Књажевства сербског у Крагујевцу, на првој високошколској установи у модерној Србији, на чијим је темељима је и настао крагујевачки универзитет.

Светосавска академија, према традицији, позива на истицање изузетних резултата у наставној и научној делатности.

Ове године, Сенат Универзитета у Крагујевцу доделио је признање и престижну Светосавску награду за животно дело др Верољубу Дугалићу редовном професору на Економском факултету.

Светосавска награда за изузетна псотигнућа додељена је проф. др Владимиру Јуришићу са Факултета медицинских наука у Крагујевцу.

Интересантно је да се проф. Јуришић ове године нашао и међу добитницима Светосавске награде за 2020. годину за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања и развој научних достигнућа у Републици Србији које додељује реосрно Министарство.

Професор Владимир Јуришић већ 30 година се на Факултету медицинских наука интензивно бави научно-истраживачким радом.

Светосавска награда је најзначајније признање за изванредне резултате у образовању и васпитању коју годишње истакнутим појединцима додељује Универзитет у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *