Дотрајале цеви најчешћи разлог кварова на мрежи даљинског грејања

Преко седамдесет радника Енергетике у три смене, већ три дана ради на санацији попуцалих цеви за даљинско грејање, које су житељима Атинске, Незнаног јунака и Града Караре изазвале хладне радијаторе у становима.

Узрок пуцања су дотрајале цеви на дугој траси топловода. Екипе Енергетике неће напуштати терен док се не нормализује грејање на Аеродрому.

За становнике три улице насеља Аердром, али и екипе Енергетике, које све време раде на терену, потешкоће трају три дана и ноћи.

Овако изгледа само једна од цеви, скоро у распалом стању, у улици Града Караре, која је пукла непосредно после санирања квара и пуњења система у Атинској 36.

Да невоља буде већа, и на трећем локалитету, у Атинској број 86 догодило се и треће пуцање цеви.

У насељу Аеродром улице су дуге, самим тим и топловодне трасе.

Представници Енергетике сада санирају проблем и у ходу мењају распале цеви које су до ове зиме, колико толико служиле сврси.

Они кажу да је трајно решење попут недавног санирања Лепеничкиог булевара, где је комплетно промењена дуга топловодна траса и решен проблем критичних тачака.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *