Друго међународно такмичење младих пијаниста и соло певача у Крагујевцу

Музичка школа “Др Милоје Милојевић“ организује Друго међународно такмичење младих пијаниста и соло певача у Крагујевцу, од 23. до 28. априла.

Ове године такмичење такмичење је проширено на соло певаче из читавог региона, а жири је интернационални.

Музичка школа у Крагујевцу основана је као једна од првих у региону у послератном периоду, а предан рад сваког наставника и бројне награде ученика, уткани су у идентитет ове школе.

Из таквог музиколошки и педагошки инспиративног потенцијала настало је 2023. године Међународно такмичење младих пијаниста “Др Милоје Милојевић“, које је у сваком погледу показало да достојно негују име и дело композитора.

Ове године Међународно такмичење узраста за још једну дисциплину, дато је заслужено место српској соло песми.

Такмичаре за два лауреата, једно је у дисциплини соло певања, а друго клавир, оцењиваће међународни стручни жири сачињен од еминентних клавирских уметника. Биће додељена и специјална награда за извођење соло песме.

На првом међународном такмичењу младих пијаниста било је преко сто пријављених учесника који су наступали у шест различитих категорија.

Кроз богате пратеће активности такмичења публика је по први пут имала прилику да ужива у концертима иностраних пијаниста, али и да прате музиколошка и тематска предавања, што се очекује и на овогодишњем Међународном такмичењу “др Милоје Милојевић“.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *