Фондација „Тијана Јурић“ организовала предавање „Украдена безбедност“

У галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ организовано је предавање на тему „Украдена безбедност“.

О безбедности и опасности на интернету, вршњачком насиљу, трговини људима и педофилији, средњошколцима и родитељима је говорио Игор Јурић, оснивач и председник Фондације Тијана Јурић.

Трговина људима, трговина органима, сексуална и радна експлоатација, појмови су о којима се све чешће говори.

Упркос томе, овакве догађаје јавност прихвата са резервом, сматрајући да се то дешава увек некоме другом.

Серија предавања под називом „Украдена безбедност“, коју је фондација „Тијана Јурић“, крајем прошле године уврстила у листу својих едукација, за кратко време постала је веома тражена, највише због тематике о којој се у Србији ретко говори.

Крагујевчани су имали прилику да сазнају о опасностима које вребају децу у школи, на улици и интернету.

Готово све активности које Фондација спроводи намењене су младима, деци, њиховим родитељима и стручњацима који са њима раде, јер им је, како тврде, циљ да креирају сигурно окружење за све.

Планирано је да, у наредном периоду, фондација „Тијана Јурић“ предавања организује у више од 3500 школа.

На тај начин ће се више од 500 хиљада деце, просветних радника основних и средњих школа, родитеља и представника различитих институција информисати о начинима за унапређење безбедности младих.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.