Глумци чекају повратак на позоришну сцену

Књажевско-српски театар отказао је све представе до краја новембра због погоршања епидемиолошке ситуације и увођења нових мера за сузбијање ковида-19 које предвиђају скраћење радног времена до 18 часова.

Крагујевачки глумци у децембру очекују повратак на сцену и за то време припремају нову представу „Генерали или сродство по оружју“ по драми Борислава Пекића.

Нова мера за сузбијање ширења коронавируса којом је радно време ограничено до 18 часова, што се односи и на позоришта у Србији, не иде у прилог глумцима и љубитељима театра.

Књажевско-српски театар био је принуђен да откаже све представе до краја новембра.

Tребало је да буду одигране представе „Ко нема у вугла гугла“ и „Моје бивше, моји бивши“, али ће оне сачекати неке друге термине за извођење.

Глумци у шали кажу да је дошло време да се за трећину публике у позоришту каже да је представа распродата.

Упркос ограниченом броју посетилаца, током септембра и октобра било је велико интересовање гледалаца који су показали да им недостају представе, уосталом и као вид разоноде током епидемије.

Чекајући повратак на сцену крагујевачки глумци раде на припреми нове представе.

И глумци и публика са нестрпљењем чекају 3. децембар када ће се разматрати епидемиолошка ситуација и укидање одређених мера.

И једни и другинадају се скоријем повратку у позориште.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *