Говор мржње и увреде за скупштинском говорницом на рачун РТК

Једна од тачака на петој редовној седници локалног парламента која је изaзвала најдужу и најбурнију расправу односила се на рад наше медијске куће.

Коментаришући рад РТК, представници опозиционе Заједно за Шумадију су се осврнули на уређивачку политику и емисију „Размотавање“ која је реализована 2015. године и изрекли низ неутемељених увреда на садржај те емисије, али и на рачун новинара који данас раде у РТК.

Поједини одборници ове опозиционе партије отишли су и корак даље јер су, поред неоснованих замерки, у свом излагању користили и говор мржње.

Скупштинска говорница на петој редовној седници локалног парламента, током расправе о 15. тачки дневног реда која се односила на РТК постала је место за говор мржње и непримерено понашање представника одборничког клуба Заједно за Шумадију – Здрава Србија.

Одборник ЗЗШ Ивица Самаиловић је у свом излагању менаџмент РТК упоредио са понашањем и деловањем чувеног фашисте Јозефа Гебелса предстваља највећи степен говора мржње који је недопустив.

Коментаришући критике на рачун РТК, директорка Радио телевизије Крагујевац, Јелена Вуковић је подсетила да је само по основу неуплаћеног доприноса запосленима за период од 1. фебруара 2012. до 31. децембра 2014. године, када је ЗЗШ била на власти, дуг предузећа био 24 милиона динара, а порез на имовину није плаћан 12 година.

Са друге стране, данас ништа није могуће купити без јавне набавке, јер се контролише кретање сваког динара.

Иако је прошло неколико година од емитовања емисије Размотавање као аутор доживела је низ неоснованих критика које нису поткрепљене чињеницама.

Директорка Вуковић у прилог томе наводи податак да против ње нико није покренуо кривичну пријаву, али јој је са друге стране прећено смрћу.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић се укључио у дискусију наглашавајући да уколико је било криминалних радњи нико не би смео да остане непроцесуиран.

Враћање у прошлост не води ничему, рекао је градоначелник Дашић који је нагласио да је свако ко је јавна личност изложен јавности и може да буде предмет интересовања новинара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *