Изведена монодрама “На Дрини ћуприја“ у КСТ-у

Монодрамом „На Дрини ћуприја“ у драмском тумачењу глумца Тихомира Станића, у Књажевско-српском театру су настављени „Јоакимови дани“, ревија позоришних представа у част домаћег писца.

Тихомир Станић ово дело маестрално изводи већ скоро 20 година.

Глумац Тихомир Станић је на емотиван и сугестиван начин Крагујевачкој публици приближио лик и дело нашег јединог нобеловца, који је у свом најпознатијем роману осликао наш менталитет.

Звог своје невероватне сличности са Ивом Андрићем, глумац Тихомир Станић припрема и биографску серију о Андрићу.

Одломке из Андрићевог дела „На Дрини ћуприја“ Станић је бирао и учио месецима.

у чему му је несебично помогла др Љиљана Мркић Поповић, лектор и професор дикције на Факултету драмских уметности у Београду, што глумац често наглашава.

Станић се опробао и као филмски продуцент, професор је глуме на Академији уметности, дуго година је био и председник Удружења драмских уметника Србије, одиграо је бројне улоге позоришту, на филму и у серијама, тумачећи различите ликове.

До краја „Јоакимових дана“ позоришна публика у Крагујевцу имаће прилику да погледа ипредставе рађене по делима српских аутора Јована Стерије Поповића, Наташе Рајковић и Ивана Лалића.

„Јоакимови дани“, који су део овогодишњих Мајских свечаности којима се обележава Дан града, трајаће до 15. маја.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.