Како је у Крагујевцу обележен Међународни дан насиља над женама?

Поводом 25. новембра, почетка обележавања 16 дана активизма борбе против насиља над женама у 2021. години, запослени у Центру Кнегиња Љубица организовали су перформанс „Живе лутке“.

Циљ је да се овом симболичном акцијом скрене пажња на проблем насиља у породици, последице и обрасце понашања.

Међународни дан борбе против насиља над женама корисници услуга и запослени у Центру Кнегиња Љубица почели су симболичном акцијом.

Изложене лутке представљају трочлану породицу, при чему исцртани детаљи на њима опомињу на последице насиља у партнерским односима и породици.

И током пандемије корона вируса, врта Прихватилишта за жртве насиља била су отворена.

Запослени су успели да их сачувају од епидемије, односно нико од корисника који су били у ситуацији да затраже заштиту није оболео од ковида.

Током кампање 16 дана активизма, Центар Кнегиња Љубица организоваће низ хуманитарно-едукативних догађаја.

Планирано је и представљање социо-клуба и снимање видео записа на теме како су се поједине жене ослободиле насиља, а тај материјал ће објављен и подељен на друштвеним мрежама.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *