Како се информишемо о културним догађајима?

Установе културе које Крагујевчани највише посећују су Књажевско-српски театар, Дом омладине, Народна библиотека и Позориште за децу, показују резултати истраживања које је Удружење „Сунце“ спровело на тему Културне потребе и навике грађана Крагујевца.

Истраживање је један од пројеката који је реализован средствима локалне самоуправе, у оквиру пројектног финансирања у култури.

Резултати овог истраживања показују, да се већина грађана, о културним манифестацијама у Крагујевцу, информише преко пријатеља, медија и друштвених мрежа.

Истраживање је рађено на више од 200 испитаника, старости од 15 и више година, од којих 52 одсто чине жене, а 48 одсто мушкарци.

Резултати истраживања показују да је у врху посећености Књажевско-српски театар, као лидер културне сцене, Дом омладине, Народна библиотека и Позориште за децу.

Директор Дома омладине, Ђорђе Ђоковић, нагласио је, да је прошла година била једна од најбољих, када је у питању број посетилаца.

У удружењу Сунце, које је спровело истраживање, наводе да Крагујевчани највише посећују позоришне представе , концерте популарне музике и филмске пројекције.

Грађани су у могућности да, преко крагујевачког сајта културе, добију све информације о дешавањима на културној сцени града.

Пошто је Крагујевац универзитетски град и град младих, велика пажња, у наредном периоду, биће посвећена њиховим потребама.

Прошлогодишње истраживање, на нивоу градских установа културе, показало је да је број посетилаца у односу на 2017. годину повећан за око 20 процената.

Дом омладине је изнедрио нове манифестације које су вратиле публику, пре свега младе на место некадашњег окупљања, што ово истраживање чини још значајнијим, закључио је Бјелетић.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *