„Караван културе говора“ у Крагујевцу

У свечаној Сали Прве крагујевачке гимназије одржана је едукативна трибина у оквиру акције „Негујмо српски језик“, у организацији Удружења за развој и унапређивање културе јавног говора „Изражајност“.

„Караван културе говора“ има за циљ да истакне значај и неговање српског језика. Поред стручњака за културу говора, присутнима се обратио и хуманитарац Арно Гујон.

Проблем културе говора у нашем окружењу основни је циљ покретања акције под називом „Негујмо српски језик“.

Удружење за развој и унапређивање културе јавног говора „Изражајност“ има идеју да стручњаци из области културе говора у сваком граду у Србији организују бесплатне образовне радионице за младе.

Програм „Каравана културе говора“ који је организован у Крагујевцу обухватао је образовне радионице, али и едукативну трибину која је одржана у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Један од учесника радионице и едукативне трибине био је и Арно Гујон, хуманитарац, француски држављанин који је доказао да се трудом и радом може достићи висок ниво културе изражајности чак и на језику који није матерњи.

Како поручују из удружења „Изражајност“, свако ко жели да јасно каже до чега му је стало треба да се усавршава на пољу културе говора, јер ће тако умети боље да објасни и представи и себе и своје идеје.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.