Колико млади разговарају о свом менталном здрављу са стручњацима?

Важност менталног здравља у пубертетском периоду била је тема трибине намењене средњошколцима, под називом „Причај ми“, која је одржана у галерији Студентског културног центра.

На сва питања и дилеме младих Kрагујевчана одговоре је давала педагошкиња Друге крагујевачке гимназије у сарадњи са студентима психологије.

У наредном периоду кроз пројекат „Причај ми“,  младима ће бити омогућено да у посебним терминима потпуно анонимно закажу индивидуални разговор са педагогом.

Свакодневна борба адолесцената са различитостима друштва у коме одрастају, доводи до анксиозних стања и осећаја непријатности.

Прилику да о својим проблемима разговарају са стручњацима млади не користе довољно .Приликом истраживања која су спроведена током 2021. године,

Кровна организација младих Србије дошла је до податка да само четири одсто младих отоврено говори о својим проблемима и тражи помоћ психолога.

Омладина ЈАЗАС-а, у сарадњи са Канцеларијом за младе, а под покровитељством локалне самоуправе, покренула је пројекат „Причај ми“, у оквиру кога млади од 16 и више година имају шансу да се стручно информишу о значају менталног здравља, али и да учествују у интерактивним радионицама.

Млади имају и могућност да потпуно анонимно закажу разговор са педагогом или психологом, уколико осете потребу да разговарају са стручњацима.

Разговори ће се обављати у просторијама СКЦ-а, а заинетресовани се могу јавити путем јединствене и-мејл адресе: termin.pricajmi@gmail.com.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *