Крагујевачки гимназијалци победници Националног дебатног турнира

Прве крагујевачке гимназије, победници су Националног дебатног турнира који је одржан у Београду.

За крагујевачке гимназијалце, градоначелник Никола Дашић и члан Градског већа за образовање Душан Алексић организовали су пријем.

Крагујевачки гимназијалци су у финалу победили тим Четрнаесте београдске гимназије у дебати на тему „Најбољи начин за очување екосистема је подивљавање“.

Такмичило се осам средњих школа из Србије, а екипу матураната из Крагујевца припремале су професорке физике и филозофије.

Национални дебатни турнир организован је у склопу међународног пројекта Одисеј, чије активности у Србији координира Центар за промоцију науке. Пројекат је почео још 2018. године и траје до марта 2021.

За победнике Националног дебатног турнира приређен је пријем у Градској управи.

Циљ пројекта Одисеј је да се код средњошколаца развију вештине аргументације и повећа интересовање из области природних наука, технологије, инжењерства и математике, а кроз организовање дебатних такмичења.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.