Колико се поштују мере заштите на раду током пандемије?

Удружење за безбедност и здравље на раду Србије од почетка епидемије Ковида 19 контролише предузећа како би радници били заштићени од ширења вируса.

Велики број фирми наставио је са радом и током пандемије, спроводећи све препоручене мере Кризног штаба, па до сада већих заражавања у предузећима није било.

Иако се контрола безбедности и здравља на раду и до сада редовно спроводила, од почетка епидемије корона вируса, Удружење за безбедност и здравље на раду је контролу проширило и на поштовање прописаних мера у циљу заштите од вируса.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објавило је упутства са правима и обавезама радника и послодаваца.

По речима Драгослава Томовића, председника Удружења за безбедност и здравље на раду, већина предузећа поштовала је ова упутства.

И поред спорадичних случајева заразе корона вирусом, предузећа из Шумадијског региона благовремено су реаговала и превентивним мерама спречила даље ширење Ковида 19.

Из Удружења за безбедност и здравље на раду Србије апелују на индивидуалну одговорност радника, како би ситуација са епидемијом и даље била под контролом.

Посебан опрез препоручују се родитељима деце која су пошла у школу, али и студентима како на факултетима тако и у Студентском дому.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *