Подизање еколошке свести најмлађих

Поводом Светског дана заштите животне средине, Јавно комунално предузеће „Шумадија“ Крагујевац, у сарадњи са компанијом Секопак из Београда и малишанима из вртића Врабац, организовали су акцију подизања еколошке свести грађана о значају рециклаже и примарне селекције отпада.

ЈКП „Шумадија“ наставља са активностима у циљу подизања еколошке свести како старијих тако и најмлађих суграђана.

Постављајући такозвана острва, које чине три мања контејнера за правилно одлагање рециклажног отпада, желели су да покажу колико су рециклажа и примарна селекција отпада важне за очување животне средине.

Приликом одлагања отпада најважније је правилно раздвојити папир, картон, лименке, пластику и стакло.

Овом приликом, гости ЈКП „Шумадија“ – малишани из вртића Врабац, показали су да умеју правилно да разврставају амбалажни отпад.

Циљ постављања рециклажног острва на више локација у граду је ефикасније сортирање и припрема амбалажног отпада за даљу рециклажу, чиме ЈКП“ Шумадија“ у сарадњи са компанијом Секопак наставља своју примарну мисију очувања заштите животне средине.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.