Министарство правде донирало 4 аутомобила за крагујевачки Дом здравља

Представници Министарства правде, уручили су Дому здравља четири возила која су набављена средствима из опортунитета-одлагања кривичног гоњења.

Вредна донација долази у правом тренутку за крагујевачки Дом здравља чији је возни парк застарео.

Нови аутомобили користиће служба кућног лечења, палијативне неге и поливалентне патронаже.

Крагујевачки Дом здравља конкурисао је за средства министарства правде из опортунитета са пројектом под називом “Јачање капацитета кућног лечења палијативне неге и поливалентне патронаже у руралном подручју града Крагујевца”, са циљем што ефикаснијег и бољег лечења.

Медицинске екипе свакодневно на терену збрињавају велики број пацијената у граду, приграду, на селу па је зато и неопходан поуздан возни парк.

Четри аута марке „Фијат панда“ убудуће ће возити медицинско особље којем је симболично државни секретар Министарства правде Мирко Чикириз уручио кључеве.

Служба кућног лечења се налази на два различита пункта у граду у којима раде 6 лекара и 22 техничара.

Током дана интервенише се најмање због 8 лекарских и 10 техничарских прегледа.

Ти подаци најбоље говоре колико је значајна добијена помоћ.

И локална самоуправа је подржала пројекат.

Министарство правде на трећем Јавном конкурсу за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења у 2018.години, распоредило је 445 милиона динара на 130 корисника на нивоу Србије, чиме се унапређују услови рада у установама и службама где је инвестирање неопходно.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *