Нови аутобуси за безбеднији и удобнији превоз путника

Сваког радног дана, 65 аутобуса јавног градског и приградског превоза у Крагујевцу саобраћа током лета по редовном реду вожње.

Сва возила су климатизована, набављено је 35 нових аутобуса, а све у циљу безбеднијег и удобнијег јавног транспорта путника.

Годинама уназад, Сектор јавног транспорта путника ЈКП “Шумадија” не редукује ред вожње и не смањује број аутобуса у летњим месецима, а на улицама се редовно, а кажу Крагујевчани и без кашњења налази 65 аутобуса.

Путници су углавном задовољни услугом аутобуског превоза у Крагујевцу и, како наводе, има сасвим довољно полазака ка свим деловима града.

Крагујевчане који путују међуградским линијама превози предузеће „Стрела“, које је током прошле године потпуно обновило возни парк, док је у градском саобраћају свега 40 одсто нових аутобуса аутопревозника „Вуловић“.

Према уговору о јавно-приватном партнерству, оба аутопревозника су дужна да обезбеде климатизоване аутобусе који саобраћају у градском и приградском превозу путника.

Спорадично се дешава, да на старијим моделима аутобуса клима престане са радом, па из Сектора за јавни транспорт путника моле кориснике јавног градског превоза за стрпљење и разумевање уколико се нађу у неком од таквих возила.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

3 thoughts on “Нови аутобуси за безбеднији и удобнији превоз путника”

  1. Мислим да имамо најбољи градски превоз у Србији.Да треба да се обнове аутобуси у градском превозу то стоји,треба људима дати реалан рок,ако не могу треба наћи оне који могу,нисмо венчани за Вуловиће.

  2. Autobusi su super, ali vozace trebate nauciti da voze autobuse. Posto su autobusi automatici, a ovi koji ih voze su navikli na manualne menjace, trebali bi ih slati na obuku pre nego sto krenu da voze. Ne znam gde ste izvukli informaciju da su putnici zadovoljni. Pre par dana na liniji br.2 vozac je tokom svoje voznje telefonirao i prikocio naglo, zatim je jedna starija putnica pala i povredila se, nakon toga je izlazila i hitna pomoc na licu mesta. Zato malo o tome ne pisete ? Svi vozaci telefoniraju prilikom voznje, posto vec imate kamere i nadzor u autobusima, proverite malo ove informacije. Klimu ukljucuju na na maximum, tako da kada se izadje iz autobusa mozete da padnete.

  3. Autobusi Vulović,su stari,prefarbani i samo što se ne raspadnu ,klime ne rade , a teško vozačima koji ih voze po ceo dan i rizikuju svoj i naš život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *