О обојеној Лепеници обавештено надлежно тужилаштво

Само дан након што је Лепеница била црвена, данас је вода реке која протиче кроз Крагујевац имала белу боју.

На основу досадашњих анализа, утврђено је да ниједно индустријско постројење није прикључено на канализациони систем одакле је дошло загађење, а о догађају је обавештен и тужилац.

Након анализе Института за јавно здравље у Крагујевцу, биће познато да ли је извршено кривично дело, односно да ли у води има опасних материја и да ли су наступиле последице загађења животне средине.

Лепеница је јуторс била бела, па су екотоксиколози Института за јавно здравље на терену узорковали воду и земљиште, како би се утвдио степен новог загађења и починилац овог еколошког акцидента.

Након анализе Института за јавно здравље у Крагујевцу, биће познато да ли је извршено кривично дело, односно да ли у води има опасних материја и да ли су наступиле последице загађења животне средине.

Припадници Полицијске управе у Крагујевцу, у сарадњи са надлежним инспекцијским службама, одмах по пријави изашли су терен и о читавом случају обавестили надлежно тужилаштво, по чијем налогу се ради на расветљавању свих чињеница и околности везаних за овај догађај.

На основу досадашњих анализа, утврђено је да ниједно индустријско постројење није прикључено на канализациони систем где је дошло до изливања.

Екипе Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” раде на санирању канализационог цевовода који пролази испод Лепенице.

Обавеза овог градског комуналног предузећа је да отвори сваку шахту и утврди одакле загађење долази.

Надлежни наводе да се утврђује починилац који ће, тврде, бити адекватно санкционисан.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *