Од стручне праксе до запослења

У оквиру програма „Моја прва плата“, до средине децембра прошле године, 244 послодавца са територије Шумадијског управног округа закључила су уговоре о ангажовању незапослених са евиденције Националне службе.

Међу њима је и предузеће „Грин инжењеринг“, које се бави безбедношћу и здрављем на раду.

Најбољи студент инжењерства заштите животне средине Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, Марина Лековић, је захваљујући програму „Моја прва плата“ добила прилику да у фирми „Грин инжењеринг“ обавља стручну праксу и знања и вештине стечене током школовања примени у конкретним ситуацијама.

Након положеног стручног испита за обављање послова у области безбедности и заштите здравља на раду, потписала је уговор о запослењу на неодређено време.

Послодавци са територије Шумадијског управног округа су у прошлој години, у оквиру програма „Моја прва плата“, ангажовали 379 незапослених са евиденције Националне службе.

У програму су учествовала 184 послодавца из Крагујевца, који су исказали потребу за укупно 325 кандидата.

С обзиром на позитивне резултате, програм се наставља.

Рок за пријављивање послодаваца и оглашавање слободних позиција, истиче 20. септембра.

Приоритет за учешће у програму имају послодавци из приватног сектора, а нарочито они из девастираних подручја.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *