Одликовања крагујевачким медицинарима за допринос борби против ковида 19

Главна медицинска сестра Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу Весна Казаковић одликована је поводом Дана државности златном медаљом коју јој је уручио председник Србије Александар Вучић.

Значајно признање нашло се у рукама 170 заслужних појединаца и институција, а када је реч о крагујевачким лауреатима осим Весне Казаковић постхумно је одликован и пулмолог Бора Евтов.

Златна медаља за заслуге и допринос у спровођењу активности у спречавању ширења заразне болести ковид 19 нашла се у рукама главне медицинске сестре Универзитетског клиничког центра Кргујевац, Весне Казаковић, која је од почетка пандемије даноноћно била на свом радном месту.

У Унивезитетском клиничком центру у Крагујевцу током непуних годину дана хоспитализовано је око две и по хиљаде пацијената заражених корона вирусом, а медицинско особље у збрињавању грађана радило је на укупно 12 ковид клиника.

Велики тим људи радио је на пријему и лечењу најтежих пацијената који су хоситализовани на ковид клиникама.

Колеге Весне Казаковић поносно истичу да је златна медаља поводом Дана државности дошла у праве руке.

Нису изостале честитке и цвеће од колега.

Награде и признања увек обавезују, истиче Весна Казаковић која је додала да признање које јој је уручено представља велики подстрек у обављању нових радних задатака свих запослених ове установе терцијарног нивоа здравствене заштите.

Универзитетски клинички центар у Крагујевцу представља један од насветлијих примера у Србији када је реч о збрињавању и лечењу грађана током пандемије корона вируса.

Око два милиона пацијената гравитира ка овој здравственој установи.

Добра организација рада и велико пожртвовање медицинара условили су успешно лечење најтежих ковид пацијената, али и грађана који су хоспитализовани због других болести.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *