Одржан 8. Застава оружје крагујевачки полумаратон

Осми Застава оружје крагујевачки полумаратон, одржан је у Крагујевцу.

Око 300 учесника такмичило на на овој спортско-рекреативној манифестацији уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера заштите од вируса корона.

Као и предходних година, покровитељ Полумаратона је град Крагујевац.

Застава оружје крагујевачки полумаратон једнa је од значајнијих манифестација у Крагујевцу која окупља велики број професионалних спортиста и рекреативаца.

Ове године, учествовао је мањи број такмичара јер је број био ограничен због пандемије корона вируса. Пријавило се око 300 учесника.

Овогодишњи промотер крагујевачког полумаратона је 90-огодишњи Леон Лукман некадашњи шампион Југославије у скоку у даљ и скоку са мотком, који ове године обележава 60 година од учешћа на Олимпијским играма у Риму.

Локална самоуправа, подржала је и ове године крагујевачки полумаратон који је како кажу, од великог значаја за наш град.

Осми полумаратон био је другачији од предходних, јер је морао да се спроведе уз поштовање свих епидемиолошких мера због Ковида 19.

Надају се да ће наредни бити организован са више учесника, као што је била пракса предходних година.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.