Одржан фестивал народне песме “Драгиша Недовић”

Фестивал народне песме посвећен крагујевачком композитору и текстописцу Драгиши Недовићу, одржан је на “Шумадија сајму”. 

Публици се представило 50 такмичара, а стручни жири оценио је десет најуспешнијих текстописца, аранжера и композитора.

У ревојалном делу програма, познати интерпретатори народне музике извели су песме Драгише Недовића.

Фестивал је организовало Удружење естрадних уметника “Крагујевац концерт”, уз подршку града Крагујевца и Радио-телевизије Србије.

Фестивал народне песме посвећен Драгиши Недовићу, осми по реду, пропратио је велки број љубитеља бројних песама за које се верује да су изворне народне, а које је компоновао Драгиша Недовић.

Крагујевчанин по рођењу, Недовић је, осим песама у ритму шумадијске двојке, писао и босанске севдалинке, али и песме које се певају у Далмацији.

Овогодишњи фестивал организовало је Удружење естрадних уметника “Крагујевац концерт”, позив за ушечће прихватили су познати интерпретатори народне музике

Град Крагујевац је ову манифестацију уврстио у програм “Мајских свечаности”, у циљу промоције и очувања ове врсте музике, али и али и у част великог композитора коме ће у родном Крагујевцу ускоро бити подигнут споменик.

Крагујевчани, који су у великом броју присуствовали овом концерту, потврдили су да воле звук народне песме.

Фестивал је протекао у такмичарском духу, а стручни жири оцењивао је најбоље текстописце, композиторе и аранжере.  Извођаче је пратио Велики народни оркестар Радио-телевизије Србије и оркестар „Крагујевац концерта“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *