Oдржана јавна расправа о Нацрту закона о правима бораца

У Крагујевцу је одржана јавна расправа о Нацрту закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

Циљ дебате, према речима организатора, је да се усвајањем новог закона, који би обухватао све досадашње прописе и важећа акта, побољшају права бораца на територији Републике Србије.

Организатор јавне трибине је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Крагујевац је, након Врања и Лесковца, трећи град у коме је организована јавна расправа о Нацрту закона који регулише права бораца.

Дебате су најављене у 13 градова и општина, након чега ће Нацрт закона ући у скупштинску процедуру.

Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања позивају борце, војне инвалиде и цивилне инвалиде рата да изнесу своје предлоге и сугестије како би Народна скупштина усвојила Закон којим ће бити унапређена права бораца.

Са друге стране, борци кажу да се сусрећу са бројним проблемима и да овај нацрт закона, као ни претходни, не доприноси побољшању њиховог социјалног статуса.

Према најавама, биће одржано још 10 трибина на којима ће борци, војни инвалиди, цивилни инвалиди рата, али и чланови њихових породица моћи да изнесу своје предлоге и допринесу бољем остваривању њихових права.

Из Министарства, али и борачких удружења апелују на борце и војне ивалиде рата да се одазову позиву и у веће броју присуствују јавним дебатама.

Иначе, заинтересовани предлоге могу доставити и електронским путем на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *