Оснивање дестинацијске менаџмент организације за Шумадију и Поморавље

У Кући Ђуре Јакшића одржан је састанак релевантних чинилаца за развој туризма Шумадије и Поморавља, како би се у будућности основало предузеће које ће стратешки руководити развојем туризма.

Скуп је одржан у оквиру пројекта „Подршка конкурентности и развоју туризма у Централној Србији-Шумадији и Поморављу“.

То је део програма „ЕУ за Тебе – за културно наслеђе и туризам“ који финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи ГИЗ.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, кроз низ већ реализованих програма, ради интезивно на интегрисању туристичке понуде.

Главна тема скупа који је окупио битне чиниоце у развоју туризма била је оснивање дестинацијске менаџмент организације за Шумадију и Поморавље.

Пројекат се одвија у партнерству са Немачком, Европском Унијом и Министарством туризма, трговине и телекомуникација.

Оснивање дестинацијске менаџмент организације за Шумадију и Поморавље прати неколико фаза: идентификација инвестиционих потенцијала, означавање малих инфраструктурних пројеката и развојних капацитета са обукама.

Процењује се да ће већ до фебруара бити понуђена три нова туристичка производа, односно три туре у овом крају Србије које ће бити ослоњене на гастро, ловни и зелени туризам.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *